fb
Skip links

YOGA PRENATALĂ – sesiuni de yoga pentru gravide

YOGA PRENATALĂ – sesiuni de yoga pentru gravide

Ești însărcinată?! Felicitări!

Trebuie să fii – entuziasmată, speriată, fericită și copleșită – toate în același timp. E greu să-ți dai seama exact ce simți, nu-i așa?Poți străluci de entuziasm într-un moment și să fii copleșită de emoție în următorul.Nimic nu explică cu adevărat sentimentul de a avea o viață care crește în tine.Probabil, ca si mine, deja experimentezi schimbări bruște de dispoziție, dureri si tensiuni in anumite părți ale corpului. Te înțeleg, nu ești singură.

 

Programul l-am creat chiar in timpul sarcinii, imediat după ce am prins energie, in trimestrul 2. Fiecare zi a venit cu bucurie dar si cu provocări. Sesiunile sunt inspirate din practica mea, mișcare, meditație, tehnici de respirație, toate instrumentele care m-au ajutat sa îmi fie bine, sa mă obișnuiesc cu schimbările care au apărut, sa mă descopăr intr-un nou rol, să creez o relație cu sufletul ce m-a ales să-i fiu mama, si cel mai important sa accesez acea intuiție care îmi va fi ghid in rolul de mama.

 


Vreau sa iti împărtășesc câteva beneficii pe care yoga le poate aduce în timpul sarcinii, atât fizic cât și emoțional.

  1. Îmbunătățește flexibilitatea și rezistența: Practicile de yoga ajută la întărirea mușchilor și la creșterea flexibilității, pregătindu-ți corpul pentru schimbare, adaptare si indiferent de modul in care vei alege si vei putea sa dai nastere.
  2. Reduce disconfortul fizic: Pozițiile de yoga pot ajuta la ameliorarea durerilor de spate, a crampelor și a tensiunilor musculare, foarte frecvente în sarcină.
  3. Îmbunătățește respirația și controlul acesteia: Exercițiile de respirație (pranayama) te ajută să te relaxezi, să îți calmezi mintea și să faci față momentelor de schimbare si De asemenea, pot fi utile în timpul travaliului.
  4. Susține echilibrul emoțional: Yoga contribuie la reducerea anxietății și la stabilizarea emoțiilor, ajutând la gestionarea schimbărilor de dispoziție și a stresului cauzat de schimbările hormonale.
  5. Îmbunătățește circulația: Practicile regulate ajută la stimularea circulației sângelui, prevenind umflarea picioarelor, disconforturi asociate cu sarcina si susține recuperarea.
  6. Îmbunătățește somnul: Yoga ajută la reducerea insomniei și la obținerea unui somn mai odihnitor, esențial în timpul sarcinii si nu numai.
  7. Conectare cu bebelușul: Practicile de meditație și mindfulness din yoga te ajută să te conectezi fizic, mental si emoțional cu bebelușul.

 

STRUCTURA PROGRAMULUI

Sesiunile sunt scurte pentru a te ajuta să le introduci ușor in rutina ta zilnică, fără sa simți presiune, au aproximativ 20 de minute.

  1. Despre respirație, cum respirăm in timpul practicii, respirația 360 de grade
  2. Despre planșeul pelvian, exerciții si practici.
  3. Yoga pentru dureri de spate si o coloana puternica si sănătoasă.
  4. Yoga pentru zona soldurilor.
  5. Yoga pentru o stare de bine, energie si buna dispoziție.
  6. Calmează sistemului nervos.
  7. Meditație ghidata.

 

REGULI DE RESPECTAT !

Yoga este sigură pentru majoritatea femeilor însărcinate și aduce numeroase beneficii, dar trebuie practicată cu precauție și atenție.

Cu toate acestea, este important să ții cont de câteva aspecte pentru a te asigura că faci yoga în siguranță:

  1. Consultă medicul înainte de a începe: Înainte de a începe o rutină de yoga sau orice alt tip de exercițiu, este recomandat să vorbești cu medicul tău, mai ales dacă ai o sarcină cu risc ridicat sau probleme de sănătate.
  2. Evită anumite posturi: Pe măsură ce sarcina avansează, trebuie să eviți posturi care implică:
    • Statul pe spate pentru perioade lungi (după primul trimestru), deoarece poate afecta circulația.
    • Întinderi extreme sau poziții care implică răsuciri intense, deoarece ligamentele sunt mai flexibile în timpul sarcinii.
    • Poziții care pot provoca pierderea echilibrului, cum ar fi inversiunile sau posturile care presupun statul pe cap.
    • Evită tehnicile de respirație in care ai retenție ( iți tii respiratia) sau orice ce tehinca similara cu respirația de foc in care se pune presiune pe zona abdomenului.
  3. Ascultă-ți corpul: Este esențial să nu forțezi corpul și să practici doar posturi care îți sunt confortabile. Dacă simți durere, disconfort sau amețeală, oprește-te imediat.
  4. Hidratează-te și evită supraîncălzirea: Este important să te hidratezi bine și să practici yoga într-un mediu răcoros pentru a preveni supraîncălzirea, care poate fi periculoasă în timpul sarcinii.

CADOU din partea mea – un plan nutritional pentru 3 zile creat de un nutritionist certificat, Nadia Eperjessy.

Una din provocările mele a fost să mă asigur ca ofer corpului nutrienții suficienți pentru ca bebelușul să crească intr-un mediu sigur si sănătos și in același timp eu sa am putere, energie.

ACCES LA PROGRAM

Vei avea acces la sesiunile înregistrate  din 27 septembrie ora 8:00.